De kwalificatie voor de Grand Prix van Australië is niet afgemaakt.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Australië is niet afgemaakt.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Australië is niet afgemaakt. De regen in Melbourne was te hevig om te rijden (alleen Q1 werd verreden) en toen het ook al begon te schemeren werd besloten de sessie uit te stellen. Q2 en Q3 worden nu vannacht om 1 uur onze tijd afgewerkt. De race begint om 7 uur morgenvroeg

It giet oan
Staat Australië bekend om zijn lekkere zonnetje, bij aanvang van de kwalificatie komt de regen er met bakken uit. Het giet zo hard dat de sessie tien minuten wordt uitgesteld. De regen stopt echter vrij snel, maar omdat er veel water op de baan blijf staat wordt de start nog twee keer tien minuten uitgesteld.

Snel naar buiten
Met een natte baan zou je misschien verwachten dat de sessie afwachtend begint, maar niets is minder waar. Als we eindelijk gaan beginnen staat er een rij in de pitstraat voordat het licht op groen gaat. Er wordt of weer regen verwacht, of men wil allemaal uit de spray blijven. Dat lukt alleen Lewis Hamilton, die staat vooraan.

Heel veel spins
De omstandigheden zijn nog uiterst verraderlijk en dat bewijst als eerste Giedo van der Garde. Hi schietj in de eerste ronde van de baan, komt in de bandenstapel en beschadigt zijn neus. Van der Garde kan wel door, zijn voorvleugel schiet nog onder zijn Caterham, maar hij haalt de pits.

Van der Garde hoeft zich overigens niet te schamen, want hij is niet de enige die spint. Na zijn eerste (niet geweldige) snelle ronde zien we ook Lewis Hamilton plotseling in het gras staan. De Brit verliest de controle bij het uitkomen van bocht 1 en spint de banden in. Ook Hamilton kan door, maar met een beschadigde achtervleugel moet ook hij terug naar de pits. Vervolgens zien we Felipe Massa hard van de baan stuiteren (ook hij kan terug naar de pits voor een nieuwe neus) en daarna gaat Mark Webber door het gras.

Leave a Reply