The Stig racet over Circuit Park Zandvoort

The Stig racet over Circuit Park Zandvoort

Na een wereldtournee van 3 jaar vindt op zaterdag 27 april in de Amsterdamse Ziggo Dome een groot Top Gear Live evenement plaats. Het wordt gepresenteerd door de inmiddels legendarische hosts Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, maar is anders van opzet dan de BBC tv-programma’s. De live show wordt getransformeerd in een inferno van brandende auto’s, spectaculaire stunts en een parade van mooie auto’s.

Ter promotie van dit Top Gear evenement was The Stig op dinsdag 19 februari op Circuit Park Zandvoort, waar een aantal genodigden mocht meerijden met de anonieme testcoureur van het BBC programma Top Gear. The Stig reed op Zandvoort in een Mercedes SLS, een Ferrari van Bleekemolens Race Planet en de Mustang van Prins Bernhard van Oranje.

Zoals bekend is de identiteit van The Stig zeer geheim. Ondanks verwoede pogingen om er achter te komen wie er nu eigenlijk onder de witte helm van The Stig zit, moest uw verslaggever zich uiteindelijk gewonnen geven en blijft de legende vooralsnog overeind. Wel hadden we het gevoel dat The Stig een verjongingskuur heeft ondergaan. Wagenbeheersing heeft deze Stig in elk geval ook prima onder de knie. Met de Mustang inclusief gast al driftend de Hunserug omhoog rijden en toch met een rondetijd van laag in de 1.54 binnenkomen getuigt wel van een zeer goede stuurmanskunsten. Maar wie is het toch………..???

Leave a Reply