Aston Martin test nieuwe Vantage GTE op Portimao

Aston Martin test nieuwe Vantage GTE op Portimao

De 2013 versie van de Vantage GTE kwam de afgelopen dagen op een nat Portimao in actie. Voor het team van Aston Martin kwamen Darren Turner, Stefan Mücke, Bruno Senna, Rob Bell en Frederic Makowiecki in acite.

Aston Martin teambaas John Gaw: “Hoewel het weer natter was dan werd voorspeld had het nauwelijks invloed op onze testsessie. Eigenlijk ging het perfect want onze coureurs kwamen zowel op het natte als het droge in actie. Eigenlijk legden wij zelfs meer kilometers af dan wij werkelijk gepland hadden. De auto begon dit seizoen zoals hij vorig jaar geëindigd was. Snel en betrouwbaar. Maar wij weten helaas niet hoe onze concurrenten zich gedurende de wintermaanden verbeterd hebben.

Het belangrijkste was dat de coureurs qua tijden dicht bij elkaar lagen. Een uitstekende start voor de werksfeer binnen het team. Voor de eerst testsessie hebben wij onze verwachtingen geheel overtroffen.

Darren Turner: “Wij hadden een erg goede test. Het was niet de eerste keer dat wij met de Vantage GTE reden, maar wij hebben hem nu werkelijk op zijn start getrapt en een serieus aantal kilometers gemaakt. Het voelt aan als een goede stap vooruit. Gedurende de wintermaanden heeft het team een uitstekende job gedaan en belangrijke verbeteringen aangebracht. Voor mij persoonlijk was het spannend genoeg om voor de eerste maal met de DBR9 te rijden. Ik heb er een goed gevoel over en ik kijk nu al uit naar de volgende test op Atlanta, die binnen enkele weken plaatsvindt.””

“Vorig jaar hadden wij in het WEC slechts één auto en nu beschikken wij over twee Pro en twee Am auto’s. Dus er waren enkele nieuwe gezichten binnen het team. Rob Bell is al eerder mijn teammaat geweest en ik weet hoe handig hij achter het stuur en als teamplayer is. Nu werk ik voor de eerste keer samen met Frederic Makowiecki. Ik heb vaak tegen hem geracet en van onze duels genoten”

“Bruno beleefde zijn vuurdoop in een GT-auto. Maar zowel in het donker als op het natte deed hij uitstekend werk en ik was verrast hoe snel hij zich aan de auto aanpaste.”

Leave a Reply