Voor de eerste maal vrouw op pole voor Daytona 500

Voor de eerste maal vrouw op pole voor Daytona 500

Danica Patrick is erin geslaagd om in de geschiedenis van de Daytona 500 die volgende week plaatsvindt, de pole te behalen. Daarmee schreef zij geschiedenis in het 54-jarige bestaan van deze wedstrijd.

Danica Patrick pakt pole voor Daytona 500
Danica Patrick is er als eerste vrouw in geslaagd om de pole voor de Daytona 500 te veroveren. Met haar Stewart Haas Racing Chevrolet Impala SS liet Danica een tijd van 45.817 secs. noteren. Dit betekent een ronde van 196.434 mph. Merkgenoot Jeff Gordon kwalificeerde zich met zijn Hendrick Motorsports Chevrolet als tweede. Gordon liet een tijd van 45.850 secs. noteren. Gordon grapte “Felicitaties aan Danica, ik ben toch de snelste heer op de baan!”

2011 Daytona 500 winnaar Trevor Bayne kwalificeerde zich als derde, daarachter volgde Danica’s teamgenoten Ryan Newman en teambaas Tony Stewart kwalificeerden zich resp. als vierde en vijfde. HMS-coureur Kasey Kahne pakte de zesde startplek. Voor de Daytona 500 staan dit jaar 45 auto’s ingeschreven. De overige 37 deelnemers mogen zich a.s. donderdag tijdens de Budweiser Duels kwalificeren.

Danica Patrick: “Ik ben trots op het werk van het team om een polewinnende auto te maken. Het was een erg snelle Chevy. En als je op de wedstrijddag gezien wilt worden moet je gewoon op de eerste startrij staan.” Patrick’s vriend Ricky Stenhouse noteerde een ronde van 195.537 mph.

Janet Guthrie kwalificeerde zich in 1977 voor de Sprint Cup-wedstrijden op de Talladega Superspeedway en Bristol als negende. In 1994 pakte Shawna Robinson voor een Nationwide-wedstrijd op Atlanta de pole.

Leave a Reply